L'ATENEU LO TORT

QUI SOM?

L’Ateneu Lo Tort de Manacor és un espai de confluència que impulsen dos col·lectius anticapitalistes de la comarca, Endavant i el col·lectiu Arrels.

Els motius que ens han conduit a capficar-nos en aquest projecte responen a les nostres necessitats, tant en l’àmbit personal com en el de col·lectiu, de comptar amb un lloc proper al qual acudir, en el qual compartir les nostres inquietuds i aprofundir en elles; tot això després de constatar la manca total d’espais així al nostre municipi.

Hi ha il·lusió i forces per dur endavant un Ateneu que neix amb l’objectiu de ser una eina contra la desmobilització social i l’anestèsia col·lectiva. Un espai social, polític i cultural des del qual tendrem l’oportunitat de plantar cara a l’actual model imperant d’oci i cultura consumista, des de la mateixa creació i construcció d’alternatives, així com un espai per a la formació, el treball, la lluita, la contrainformació i la difusió de les nostres idees mitjançant xerrades, tallers, debats, projeccions, jornades, exposicions, revistes, llibres, etc. És a dir, volem que l’Ateneu sigui un punt de trobada entre les diferents persones i col·lectius del municipi que vulguin caminar cap a la creació d’un nou teixit social.

En definitiva, l’Ateneu Lo Tort, i en la línia de les organitzacions que el gestionen, ha d’esdevenir un element més de contrapoder popular, basat en la defensa dels drets de les treballadores, del feminisme com a eix transversal en la lluita diària, de la defensa del medi ambient i del territori o la reivindicació d’un model de producció i transport d’aliments exempt d’explotació animal.

COM FUNCIONAM?

Es tracta d’un projecte autogestionat, o sigui, que té plena autonomia a l’hora de gestionar els assumptes relacionats amb l’Ateneu i no compta amb cap col·laboració, ni política ni econòmica, de cap autoritat, administració o empresa.

L’eina de funcionament de l’Ateneu és l’assemblea. És en aquesta on es prenen les decisions referents a la gestió de l’espai. Aquestes decisions sorgeixen dels acords als que s’arriba i reflecteixen la voluntat comú de totes les participants.

L’Ateneu també és un espai autofinançat: cercam la manera de poder construir i créixer sense dependre de ningú. Fomentam diferents formes de finançament que anirem treballant, com per exemple la creació de material (fanzines, camisetes, tassons, xapes, etc.) dinars i sopars populars, festes puntuals i les aportacions de les persones sòcies. A més, pretenem que l’Ateneu sigui un projecte estable i durador, per la qual cosa hem optat per la utilització d’un espai llogat.

Com participar a l’Ateneu Lo Tort?

Com s’ha dit, són Endavant i Col·lectiu Arrels qui impulsen l’espai, però la seva gestió és a través de l’assemblea. El projecte no és quelcom estàtic, sinó viu, en procés. És per això que l’assemblea està oberta sempre a la incorporació de nous col·lectius que, assumint el projecte com a propi –tant a nivell ideològic com de gestió–, vulguin ser un actor més en la seva vida quotidiana i puguin fer ús de l’espai. Així, dependrà de l’assemblea la decisió d’acceptar noves organitzacions en el projecte. De la mateixa manera, l’espai està obert a la incorporació de persones que, a títol individual, sense pertànyer a cap dels col·lectius de l’ateneu, vulguin participar de la seva gestió.

A més, qui vulgui col·laborar econòmicament amb l’Ateneu Lo Tort tendrà l’oportunitat de fer-se soci o sòcia. Això implica una aportació trimestral, però també tota una sèrie d’avantatges que trobaràs explicades amb més detall a l’apartat Fes-te sòcia.

 

HORARIS D'OBERTURA DE L'ATENEU

Els horaris permanents d’obertura de l’ateneu seran:

  • Dijous de 17h a 21h.
  • Divendres de 19h a 23h.
  • Cada dos dissabte es farà vermut i obrirem de les 11h a les 14h.
  • Més enllà d’aquest horari, les organitzacions que en formin part i les sòcies hi podran accedir en voler per reunir-se i/o organitzar actes (sempre quadrant horaris a través de l’assemblea).

L'ESPAI

Molt aviat compartirem aquí les fotografies dels diferents espais de l’Ateneu Lo Tort!

LOCALITZACIÓ DE L'ATENEU

Ens podreu trobar a la plaça d’en Joan March, número 6, de Manacor.

Localització Ateneu