AGENDA

1 de desembre

20H

GRATUÏT

Presentació del llibre "Anarquismo y revolución en Rusia" de Carlos Taibo

Aquest 2017 es compleixen 100 anys de la revolució russa i el Col·lectiu Arrels ha volgut commemorar aquest fet des d’una perspectiva llibertària. Per aquest motiu el divendres dia 1 de desembre podrem gaudir de la presència  de l’escriptor i professor Carlos Taibo a l’ateneu perquè ens presenti el seu llibre “Anarquismo y  revolución en  Rusia” (1917-1921).
L’acte començarà a les 20h a l’Ateneu Lo Tort de Manacor.

Aquest llibre rescata una memòria de sempre proscrita: la dels anarquistes russos i, amb ells, la de moviments de caràcter divers que, cent anys enrere, van apostar en l’orient europeu per l’autoorganització, per l’acció directa i pel suport mutu. La seva atenció es concentra en una etapa singularment convulsa, la que va separar els anys 1917 i 1921, en la qual les diverses iniciatives llibertàries van entrar en col·lisió amb el naixent poder bolxevic. Per les seves pàgines passen, de resultes, soviets, comitès de fàbrica, comunes rurals, socialistes revolucionaris, anarcocomunistes, anarcosindicalistes, mariners de Kronshtadt, guerrillers majnovistes i, clar, la repressió i la derrota.

Carlos Taibo és professor de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Madrid on ha dirigit el programa d’estudis russos. Entre les seves últimes obres pots trobar Libertari@s (Los Libros del Lince, Barcelona, 2010), Repensar la anarquía (Los Libros de la Catarata, Madrid, 2013), Rusia frente a Ucrania. Imperios, pueblos, energía (Los Libros de la Catarata, Madrid, 2014) i Colapso. Capitalismo terminal, transición ecosocial, ecofascismo (Los Libros de la Catarata, Madrid, 2015).