AGENDA

8 DE JULIOL

20H

GRATUÏT

Presentació del 'Tot inclòs'

El proper dimecres, davant l’Ateneu Lo Tort de Manacor, tendrà lloc la presentació de la nova edició de la publicació “Tot inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes.” Posteriorment hi haurà una xerrada sobre l’explotació laboral de les cambreres de pisos a càrrec del metge Joan López Ferré.
És molta la gent que ja coneix aquesta publicació, i no només a les nostres illes, sinó també a València i Catalunya on l’any passat hi varen tenir lloc diverses presentacions i des d’on es convida a les autores a parlar-ne ja arrel de la publicació d’aquesta tercera edició.

Un grup de feina vinculat a la Coordinadora Llibertària de Mallorca i el Front Comú en defensa del Territori, ha treballat des de fa mesos en la preparació d’aquesta nova edició. Continguts, articles, autors, disseny i maquetació per aconseguir un any més l’edició d’aquesta publicació autogestionada i autofinançada de distribució gratuïta que recull tot un seguit d’articles que desvelen la part més fosca de l’economia turística que patim a les illes amb l’objectiu de donar informació rigorosa i contrastada i enfocar la realitat turística des d’una perspectiva crítica amb l’ànim de promoure el debat social.

Investigació i pensament crític al voltant de temes vinculats a l’impacte sobre el territori derivats de la Llei Agrària promoguda la passada legislatura, el tema de l’impost turístic o la problemàtica dels cotxes de lloguer; l’anàlisi del paper polític per afavorir els interessos econòmics vinculats al turisme, per exemple la qüestió dels privilegis urbanístics pel sector hoteler, o els doblers públics destinats a infraestructures que acaben sent majoritàriament pel negoci turístic; la problemàtica del lloguer turístic d’habitatges; articles que ens obrin a una reflexió com a societat vinculada a la realitat dels refugiats en front de la realitat turística o en com la tecnologia ha afavorit i afavoreix la invasió turística; els impactes de l’activitat turística en l’alarmant situació dels recursos hídrics, especialment a Eivissa, o la qüestió energètica i també l’encariment del productes locals destinats a convertir-se en un producte turístic més; els processos vinculats a l’expansió turístic que afecten Palma, convertida en ciutat-escenari, o el boom immobiliari de luxe i el control social exercit amb l’excusa de la seguretat. Tot plegat un ventall ampli i detallat que convida a la reflexió i al debat conjunt.

Enguany, a més, la publicació inclou un apartat de ressenyes de llibres per aprofundir en algunes de les qüestions plantejades al monogràfic.