AGENDA

 

13 de desembre

20:00H

Gratuït

Presentació "La historia vaciada"

Aquest divendres dia 13 de desembre a les 20h presentarem el llibre “La Historia Vaciada. Minorías Olvidadas del siglo XX” (editorial Decordel) amb el seu autor, Francesc Tur Balaguer, i amb l’historiador Sergio Giménez.

Espiritistes, homosexuals a l’Espanya o a la Itàlia feixista, persones negres a l’Alemanya nazi, víctimes de l’abús sexual i la violació com a arma de guerra, pacifistes, desertors que no apareixen en les pàgines d’honor de cap bàndol, sacerdots represaliats pel bàndol franquista, gents d’Espanya –moltes– perseguides per parlar les seves llengües maternes…Víctimes de la desmemòria selectiva i exclosos per la història en la primera meitat del segle XX, són rescatats per Francesc Tur Balaguer en catorze capítols (dos d’ells en català) que tracten d’emplenar alguns buits vergonyosos del relat hegemònic i rehabilitar les seves memòries.

És aquesta una història veritablement buidada, de perdedors, d’anònims, sense rèdit polític ni monuments als carrers, i en moltes ocasions, amb fonts historiogràfiques molt difícils de rastrejar. Parlem de la història de les minories en el primer terç de l segle XX, a Europa.

Vos hi esperam!

Més informació del llibre:
https://www.mallorcadiario.com/francesc-tur-libro-minorias-olvidadas-historia-siglo-xx
https://decordel.info/catalogo-la-historia-vaciada-minorias-olvidadas-del-soglo-xx/