AGENDA

4 de maig

20H

Taquilla inversa

Xerrada: El laberint de la gelosia

El proper 4 de maig a les 20h a l’Ateneu comptarem amb Núria Arrebola i Beatriz Cerezo que faran una xerrada sobre la gelosia. El preu de la xerrada s’establirà per taquilla inversa en funció de cadascú. Ens trobam el divendres a Lo Tort!

Sobre la xerrada

Quan parlem de vincles, una dificultat habitual que sempre volem erradicar són les inquietuds i inseguretats que ens genera la gelosia.

En aquesta xerrada volem centrar-nos en una altra visió de la gelosia. En general la gelosia es un conjunt d’emocions, creences i inseguretat personals que es combinen en una vorágine* de malestar, i la solució més immediata que se’ns ocorre i on centrem tots els nostres esforços és en intentar “deixar de sentir gelosia” per poder estar bé en els nostres vincles.

Considerem que l’expressió i el sentir de la gelosia és solament la part visible de l’Iceberg, i sota l’aigua subjeu tot un seguit d’emocions. En paraules de Tristan Taormino en Opening up “La gelosia és com un senyal d’advertiment en un tauler de comandaments, et diu que alguna cosa va malament però no et diu què fer per resoldre-ho, quan sentis gelosia significa que és el moment de detenir-se a un costat de la carretera per valorar què està passant i només llavors fer alguna cosa per solucionar-ho”

El que proposem és aconseguir una visió alternativa a la concepció generalitzada de la gelosia, canviant la idea d’eliminar-la de les nostres vides per fer-nos aliats/des d’ella i aixi poder creixer com personas treballan-nos. El que volem aconseguir és poder escoltar què ens diu, ja que considerem que té un missatge molt important, comprendre què ens ocorre i així poder, des de la meva pròpia ferida, realitzar accions diferents, cuidar-me, comunicar i relacionar-me. (I crèixer?)

Si partim que la gelosia no és degur al que l’altra persona fa, sinó per la meva pròpia ferida emocional, les meves manques, les meves experiències i aprenentatges, serà necessari adonar-nos d’on vénen i què remou en mi per poder arribar a conviure amb aquesta emoció.