Dissabte 12 de març a la plaça Joan March de Manacor varen ser moltes les veïnades que s’acostaren a conèixer el projecte de l’Ateneu Lo Tort, un espai autogestionat que impulsen dos col·lectius del municipi: Endavant i el col·lectiu Arrels.

Després de mesos de treball per adequar l’espai, finalment l’Ateneu Lo Tort s’ha convertit en una realitat tangible, un espai que pretén ser un punt de trobada entre les diferents persones i col·lectius del municipi i que dissabte passat va obrir les seves portes a les 16 h.

D’entrada el capvespre va començar amb l’acostament tímid d’algunes veïnades del poble. Tot seguit, al voltant de les 17 h, en Tià Adrover amb l’acompanyament a la guitarra d’en Manu de la Vereda varen fer volar la imaginació de les més petites -i no tan petites- amb una adaptació no patriarcal de la rondalla de n’Espardenyeta. A poc a poc el capvespre es va anar animant i cada vegada més veïnades del poble s’acostaven a conèixer l’espai, a prendre algun refresc i a xerrar una estoneta. Mentrestant N’Emmi Finnozi i en Manu es preparaven per una actuació que no va decebre a ningú. Primerament N’Emmi va recitar uns quants poemes musicats per en Manu i poc després ens va delectar a totes amb cançons, poemes i reflexions.

Seguidament dues persones de l’assemblea de l’Ateneu varen explicar breument les motivacions que han duit a crear aquest espai, així com el funcionament d’aquest i com es pot participar, destacant en aquest punt que si bé són Arrels i Endavant els qui impulsen el projecte, aquest està obert a la participació de persones que, a títol individual vulguin participar de la seva gestió, com també la incorporació de nous col·lectius a l’espai que assumeixin com a propi el projecte, tant en l’àmbit ideològic com de gestió.

Just després totes les persones assistents varen poder gaudir d’un sopar vegà elaborat pels propis membres de l’Ateneu, com també de les aportacions culinàries i desinteressades de persones afins al projecte. Ja per acabar aquesta jornada es va muntar una jam session oberta on algunes de les assistents varen poder experimentar amb els instruments que allà s’hi trobaven.

Així es va donar per acabada una jornada que va aconseguir ajuntar a tres generacions de persones i que és la primera pedra d’un projecte que pretén anar construint una alternativa social de caire rupturista i transformadora, així com esdevenir un element més de contrapoder popular.